OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz şimdiki Çelebi Mehmet Lisesi’nin bulunduğu binada açılan öğretmen okulunun uygulama okulu olarak 1914 yılında kurulmuştur. Tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber, öğretmen okulunun bünyesinden çıkarılmış, Temenyeri’nde bir bina kiralanarak taşınmış ve Temenyeri İlkokulu adını almıştır.

1926 yılında ise Ulucami yanındaki şimdiki Altan Oteli’nin bulunduğu binaya taşındığı ve Eğitim-Öğretime aynı isimle devam ettiği bilinmektedir.1928 yılında şimdiki okul binamızın ön bahçesinde bulunan ahşap ve kerpiç karışımı bina kiralanarak buraya taşınmıştır. Bu binada 36 yıl kira ile öğretime devam edilmiş ve bina 1964 yılında Özel İdare tarafından 85 bin liraya satın alınmıştır.

Okulların numara ile adlandırılması sırasında 4. Okul adını almıştır.1948 yılından itibaren ise Mithatpaşa İlkokulu adını almıştır.1946 yılına kadar 3 sınıfla çalışmış,1947’ den itibaren 5 sınıfa çıkarılmıştır.

Fiziki yetersizlik ve binanın harap olması üzerine 1971 yılının 2 Mayıs’ında yeni binanın yapımına başlanmış, okul geçici olarak Süleyman Çelebi İlkokulu’nda eğitime devam etmiştir. Bitirilen okul binası 21 Nisan 1973 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır.

1995-96 Eğitim- öğretim yılında okulumuz ilköğretime dönüşmüştür.2007 yılında Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ nin binasının taşınmasıyla bu okul tarafından terk edilen bina Mithatpaşa İlköğretim Okulu’na  ek bina olarak verilmiştir.

2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Mithatpaşa İlköğretim Okulu,  ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış ve okulumuz Mithatpaşa İlkokulu olarak şu anda tek bina, 14 derslik 28 şube ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuz Tahtakale, Nalbantoğlu, Maksem, İbrahimpaşa ve Alipaşa mahalle muhtarlıklarına bağlı bölgelerden öğrenci almaktadır.

Yayın: 10.04.2015 - Güncelleme: 07.05.2019 11:30 - Görüntülenme: 3099